Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

10 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη Ζάκυνθο!



Η Ζάκυνθος αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές σας που πέρα από τις μαγευτικές παραλίες και το πλούσιο φυσικό της τοπίο προσφέρεται και για πολλές ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Εμείς, επιλέξαμε τις δημοφιλέστερες και πιο ενδιαφέρουσες και σας τις παρουσιάζουμε! 

1. Εκδρομές με καραβάκι!




Οι εκδρομές με καραβάκι ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους! Αποτελούν το must για κάθε επισκέπτη στο «Φιόρο του Λεβάντε»

- Ναυάγιο και Γαλάζιες Σπηλιές
Η εκδρομή στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές είναι ίσως η δημοφιλέστερη από τις εκδρομές με καραβάκι στη Ζάκυνθο. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, αφού το Ναυάγιο είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο και κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες τουρίστες στο νησί μόνο και μόνο για να το δουν και να βουτήξουν στα ασύγκριτα νερά του! Τα δρομολόγια είναι σχεδόν καθημερινά, οι τιμές πολύ προσιτές και μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εκδρομή από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο εφόσον το επιτρέπει ο καιρός.






- Σπηλιές Κερίου και Μαραθονήσι
Μια άλλη δημοφιλής θαλάσσια εκδρομή είναι η επίσκεψη με καραβάκι στο εξωτικό Μαραθονήσι, στον κόλπο του Λαγανά. Τη συστήνουμε ιδιαίτερα σε οικογένειες με μικρά παιδιά γιατί θα χαρούν ιδιαίτερα να δουν τη χελώνα καρέτα-καρέτα να κολυμπά στο φυσικό της περιβάλλον. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος να προτιμήσετε αυτήν την εκδρομή! Η βουτιά στις σπηλιές Κερίου είναι το κάτι άλλο γιατί πραγματικά η θάλασσα εκεί είναι εκπληκτική: γαλαζοπράσινο χρώμα, βαθιά, πεντακάθαρα νερά και θαλάσσιες σπηλιές που μπορείτε να εξερευνήσετε με μάσκα και αναπνευστήρα. Για όσους διστάζουν να κολυμπήσουν σε βαθιά νερά προσφέρεται γιλέκο-σωσίβιο για απόλυτη ασφάλεια.





- Ο γύρος της Ζακύνθου με καραβάκι
Πολλοί τουρίστες έρχονται στη Ζάκυνθο για λίγες ημέρες, ίσως ακόμη και για μία. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε το γύρο του νησιού με το καραβάκι! Είναι μια εκδρομή που κρατάει 7 ώρες και μέσα σε αυτές θα δείτε τα σημαντικότερα φυσικά αξιοθέατα του νησιού. Μερικά από αυτά είναι: το Ναυάγιο, οι Γαλάζιες Σπηλιές, οι Σπηλιές Κερίου, το Μαραθονήσι και οι όμορφες παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού! Σνακ, σάντουιτς, καφές και αναψυκτικό σερβίρονται στο πλοίο! Να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας αντηλιακό υψηλής προστασίας και καπέλο καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα βρείτε ελεύθερη θέση στο εσωτερικό κατάστρωμα! Η ζήτηση για αυτήν την εκδρομή είναι αυξημένη!


2. Ξεναγήσεις με τραινάκι!




Μια διασκεδαστική εμπειρία που θα σας κάνει να νιώσετε και πάλι παιδιά! 

Το τραινάκι δεν θα μπορούσε να λείπει από τη Ζάκυνθο και να μην ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους! Το πιο γνωστό είναι αυτό που θα βρείτε στη Χώρα Ζακύνθου. Σας ξεναγεί στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και φτάνει μέχρι την παραλία του Αργασίου. Μερικά από αυτά είναι η Μπόχαλη, ο Λόφος του Στράνη, το μνημείο Σολωμού και το Κάστρο! Το προτείνουμε γενικότερα σε όσους έχουν έντονο ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία.

Μια άλλη βόλτα με τραινάκι με έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα είναι αυτή με το τραινάκι στην περιοχή του Αλυκανά. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε αυτό από τον Αλυκανά ή τις γειτονικές Αλυκές. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδρομή στην πιο «παραδοσιακή» ζωή της Ζακύνθου. Θα περάσετε από το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, το Καταστάρι και κατά τη διαδρομή θα δείτε ελαιώνες και την πανοραμική θέα πάνω από τον Αλυκανά και τις Αλυκές. Η εκδρομή περιλαμβάνει και φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Άλλα μέρη που θα δείτε είναι τα Πηγαδάκια με το «Βερτζάγειο Λαογραφικό Μουσείο» και την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. 


3. Θαλάσσια σπορ και παιχνίδια




Ήλιος, θάλασσα, αμμουδιά και μερικά λεπτά παιχνιδιού που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, είναι ο μαγικός συνδυασμός που θα απογειώσει την παραμονή σας στις παραλίες του νησιού!

Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη από όμορφες παραλίες στις οποίες μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα όλη την ημέρα! Αν θέλετε περισσότερη δράση στην παραλία μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ και παιχνίδια που σίγουρα θα κάνουν την παραμονή σας εκεί ακόμη πιο ενδιαφέρουσα! Δεν είναι όμως όλες οι παραλίες του νησιού διαθέσιμες για τέτοιες δραστηριότητες, καθώς κάποιες από αυτές προστατεύονται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Παρακάτω αναφέρουμε τις περιοχές στις οποίες επιτρέπονται θαλάσσιες δραστηριότητες:

-Στην παραλία του Αλυκανά (βόρεια & ανατολική Ζάκυνθος) μπορείτε να κάνετε jet ski, hydro jets, windsurfing, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό και θαλάσσιο αλεξίπτωτο (paragliding)

-Στην παραλία Καλαμάκι (νότια Ζάκυνθος) επιτρέπεται μόνο κανό και θαλάσσιο ποδήλατο.

-Στην παραλία του Τσιλιβί (ανατολική Ζάκυνθος) μπορείτε να κάνετε jet ski, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό και θαλάσσιο αλεξίπτωτο (paragliding).

-Στην παραλία Μπανάνα (νότια & ανατολική Ζάκυνθος) θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία θαλάσσιων σπορ όπως: banana, flying fish, U.F.O., jet ski, paragliding κα. Στη συγκεκριμένη παραλία μπορείτε να μεταφερθείτε δωρεάν με ιδιωτικό λεωφορείο από τις περιοχές Λαγανά, Καλαμάκι και Αργάσι, εφόσον έχετε κάνει κράτηση για κάποιο θαλάσσιο σπορ ή παιχνίδι.

Οι παραπάνω δραστηριότητες ενδέχεται να διαφοροποιούνται από σεζόν σε σεζόν ανάλογα με τη ζήτηση


4. Νεροτσουλήθρες




Ας είμαστε ειλικρινείς! Μια από τις πιο διασκεδαστικές, καλοκαιρινές δραστηριότητες είναι οι νεροτσουλήθρες! 

Μικροί και μεγάλοι το ευχαριστούνται, νιώθουν ξένοιαστοι και δεν σταματούν να απολαμβάνουν το ότι η αδρεναλίνη τους ανεβαίνει στα ύψη. Αλλά ακόμη και εκείνοι που προτιμούν κάτι πιο ήπιο μπορούν να περάσουν καλά σε ένα θαλάσσιο πάρκο αναψυχής αν καθίσουν στην πισίνα ή απολαύσουν καφέ, μπύρα ή αναψυκτικό στο μπαρ. 

Νεροτσουλήθρες στη Ζάκυνθο θα βρείτε:

-Στο Τσιλιβί (ανατολική Ζάκυνθος). Στο Tsilivi Water Park θα βρείτε 7 διαφορετικές νεροτσουλήθρες, μία υδάτινη ζούγκλα, ένα πειρατικό καράβι και μια ειδική πισίνα διαμορφωμένη για παιδιά.

-Στο Καλαμάκι (νότια Ζάκυνθος).  Το Caretta’s Fun Park Center προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες σε όλα τα παιδιά και στους ενήλικες από το πρωί έως το βράδυ. Θα διασκεδάσετε  στις νεροτσουλήθρες, το τεμπέλικο ποταμάκι, την πισίνα με τα κύματα κ.α. Κοντά στο υδάτινο πάρκο, θα βρείτε ένα σνακ μπαρ που σερβίρει ποτά και σνακ


5. Ιππασία




Η ιδανική επιλογή για ενήλικες και παιδιά που αγαπούν τα άλογα και τις διαδρομές μέσα στη φύση!

H Ζάκυνθος είναι ένα νησί με έντονη βλάστηση. Είναι ιδανική για περιηγήσεις, βόλτες και άλλες δραστηριότητες που θα σας χαρίσουν ευεξία και αναζωογόνηση. Η ιππασία είναι μία από αυτές και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Είτε είστε αρχάριοι, είτε έχετε ιππεύσει στο παρελθόν μπορείτε να προσαρμόσετε τη δραστηριότητα αυτή στις ανάγκες σας. Ιππεύετε σε ελαιώνες, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να κάνετε στάσεις σε σημεία με όμορφη θέα. Μία ακόμη δυνατότητα που ενθουσιάζει τους επισκέπτες του νησιού είναι η Ιππασία μέσα στη θάλασσα. Στο τέλος δηλαδή της διαδρομής σας μπαίνετε σε μια ήσυχη παραλία και απολαμβάνετε ένα 15λεπτο μπάνιο παρέα φυσικά με το άλογο που έχετε ιππεύσει. Η εμπειρία αυτή σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.



6. Καταδύσεις




Εξερευνήστε το μαγευτικό βυθό της Ζακύνθου και ζήστε αξέχαστες καταδυτικές στιγμές!

Οι καταδύσεις στη Ζάκυνθο είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα! Καταδυτικά κέντρα υπάρχουν θα βρείτε σε αρκετά παραθαλάσσια μέρη όπως ο Λαγανάς, το Τσιλιβί, ο Αλυκανάς, το Αργάσι, η Λίμνη Κερίου και ο Βασιλικός. Δύο από τα ωραιότερα μέρη για να τη δοκιμάσετε είναι οι Σπηλιές Κερίου και το Μαραθονήσι. Εάν δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με κάτι τέτοιο, αλλά θέλετε πολύ να απολαύσετε το βυθό της Ζακύνθου μπορείτε να δοκιμάσετε κατάδυση με αναπνευστήρα (snorkeling) ή μια κατάδυση γνωριμίας. Σε αυτήν αρχικά θα λάβετε την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση και τον αναγκαίο εξοπλισμό από το εκπαιδευτικό κέντρο. Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή σας θα μεταφερθείτε στον προορισμό κατάδυσης μέσα σε άνετα σκάφη και σε όλη τη διάρκεια της κατάδυσης θα συνοδεύεστε από έμπειρο και πιστοποιημένο εκπαιδευτή! Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη εμπειρία και θα μας θυμηθείτε!



7. Επίσκεψη σε παραδοσιακά κτήματα




Επισκεφθείτε ένα κτήμα στη Ζάκυνθο και δείτε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού!

Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής της Ζακύνθου πάντα κινεί την περιέργεια στους επισκέπτες του νησιού. Πολλά κτήματα είναι ανοιχτά στο κοινό κι έτσι μπορεί κανείς να τα επισκεφθεί, να δει πώς παράγεται το Ζακυνθινό κρασί, λάδι και τυρί και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συμμετέχει σε διαδικασίες όπως πάτημα των σταφυλιών, τάισμα οικόσιτων ζώων ή μάζεμα ελιών. Τα περισσότερα από αυτά τα κτήματα έχουν ξενώνες που μπορούν να σας φιλοξενήσουν ή μαγαζάκια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε τοπικά προϊόντα. Μια δραστηριότητα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και η μαγειρική με τους ντόπιους. Οι ιδιοκτήτες του κτήματος θα σας δείξουν πώς να φτιάχνετε νόστιμα παραδοσιακά πιάτα όπως μελιτζάνες σκορδοστούμπι, κολοκυθοκεφτέδες, κοκκινιστό κουνέλι κα. με αγνά, παραδοσιακά υλικά παραγωγής τους. Και φυσικά στο τέλος, όλοι όσοι συμμετείχατε στο μάθημα μαγειρικής θα απολαύσετε το φαγητό που φτιάξατε σε έναν φιλόξενο και όμορφα διαμορφωμένο χώρο. Είναι πραγματικά μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.



8. Ελληνικές βραδιές




Διασκεδάστε αλά Ελληνικά με νόστιμο φαγητό, ζωντανή μουσική, ανεξάντλητο κέφι και πολύ χορό!

Το Ελληνικό γλέντι δεν θα μπορούσε να λείπει από το νησί της Ζακύνθου. Κυρίως οι επισκέπτες από το εξωτερικό θέλουν πολύ να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουν οι Έλληνες, να ακούσουν λαϊκή και παραδοσιακή μουσική και γιατί όχι να χορέψουν. Μια τυπική Ελληνική βραδιά στη Ζάκυνθο περιλαμβάνει φαγητό, ντόπιο κρασί, ζωντανή μουσική και φυσικά πολύ χορό και κέφι. Ανάλογα το μήνα, οι βραδιές αυτές ξεκινούν κατά τις 8:00-8:30 το βράδυ. Σε αρκετές περιπτώσεις παρέχεται δωρεάν μεταφορά από τις γύρω περιοχές στην ταβέρνα ή στο ξενοδοχείο όπου και διοργανώνεται η Ελληνική βραδιά.  Η συνήθης ροή της έχει ως εξής: αρχικά σερβίρεται το φαγητό και το κρασί. Στα παιδιά πέρα από το φαγητό προσφέρεται και χυμός ή κάποιο αναψυκτικό. Ακολουθεί ζωντανή μουσική από ντόπιους τραγουδιστές και η βραδιά συνεχίζεται με πολύ χορό. Οι περισσότερες βραδιές τελειώνουν κοντά στα μεσάνυχτα, όπου και επιστρέφετε στην περιοχή σας με το όχημα που σας έχει μεταφέρει εκεί. 


9. Υπηρεσίες ευεξίας και spa




Η απόλυτη χαλάρωση και αναζωογόνηση πνεύματος και σώματος σε πολυτελείς χώρους με εξειδικευμένο προσωπικό!

Στη Ζάκυνθο μπορείτε να ανακαλύψετε υπέροχα μέρη με πολυτελείς χώρους ευεξίας και αναζωογόνησης. Είτε σε πιο κεντρικές τοποθεσίες, είτε σε πιο απομονωμένες περιοχές για ακόμα περισσότερη ιδιωτικότητα και ηρεμία, η Ζάκυνθος έχει να σας προσφέρει εξειδικευμένες και υπερσύγχρονες υπηρεσίες spa. Τις περισσότερες και τις πιο ποιοτικές από αυτές θα τις βρείτε σε μεγάλα, πολυτελή ξενοδοχεία που διαθέτουν πέρα από μεγάλες πισίνες, ειδικά διαμορφωμένους χώρους spa όπου πραγματοποιούνται συνεδρίες περιποίησης σώματος και προσώπου. Απολύτως φυτικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με εξωτικά μπαχαρικά θα αποτοξινώσουν το σώμα σας και θα χαρίσουν λάμψη και υγεία στο δέρμα σας

Ενδεικτικές υπηρεσίες αναζωογόνησης και ευεξίας που μπορείτε να απολαύσετε στο νησί μας είναι: Jacuzzi, θαλασσοθεραπεία, σάουνα, χαμάμ, σπα πελμάτων, μασάζ για ζευγάρια, τροπική βροχή, razul, απολέπιση, περιποίηση σώματος με ελαιόλαδο. Εγκαταστάσεις spa θα βρείτε κυρίως σε μεγάλα ξενοδοχεία στις περιοχές Καλαμάκι, Τσιλιβί, Λαγανά και Τραγάκι.

Είμαστε ντόπιοι, ρωτήστε μας!


Είμαστε από τη Ζάκυνθο και μαζί μας θα κλείσετε ονειρεμένες διακοπές στο νησί μας! Ρωτήστε μας για διαμονή, εκδρομές και τοποθεσίες της Ζακύνθου! Μιλήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε ιδέες για αξέχαστες διακοπές σε αυτό το στολίδι της Μεσογείου! Επικοινωνήστε μαζί μας οποιαδήποτε ώρα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Θα μας βρείτε σε:

Σταθερό τηλέφωνο: 26950 29700
Chat σε WhatsApp ή  Viber: 698 5014 338
Facebook messenger ή voice chat
email: info@zantehotels4u.com
Φόρμα επικοινωνίας στο site μας

Ακολουθήστε μας Facebook, twitter, Pinterest & Instagram για τις καλύτερες συμβουλές, ιδέες και προτάσεις!