Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τα 5 +1 μέρη με τα καλύτερα προϊόντα της Ζακύνθου!




Γνωρίστε τα μέρη της Ζακύνθου με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί και τυρί.

Η Ζάκυνθος είναι ένα εύφορο νησί με ποικιλία αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Όταν την επισκεφθείτε δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε τοπικό κρασίελαιόλαδο και τυρί.



Παρακάτω σας παραθέτουμε τα μέρη της Ζακύνθου με τα καλύτερα προϊόντα. Αξίζει να τα επισκεφθείτε!



Αρισταίον Ελαιοτριβείο (Χωριό Λιθακιά)

Δείτε πώς παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στη Ζάκυνθο! #ZanteLocalTips Δείτε πού θα βρείτε τα καλύτερα παραδοσιακά προϊόντα Ζακύνθου στο blog μας https://goo.gl/ysoLPt
Δημοσιεύτηκε από ZanteHotels4U: Hotels, Studios & Boat Trips στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017


Δείτε πώς παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στη Ζάκυνθο!

Το Αρισταίον Ελαιοτριβείον είναι μια παραδοσιακή, οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό Λιθακιά της Ζακύνθου. Το χωριό Λιθακιά βρίσκεται στη νοτιο-ανατολική πλευρά του νησιού. Η επιχείρηση παράγει, τυποποιεί και πωλεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Πηγαίνοντας στο ελαιοτριβείο θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε βήμα-βήμα στην παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου από το ξύλινο πιεστήριο του 18ου αιώνα ως το σύγχρονο σύστημα παραγωγής που διαθέτει σήμερα. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το λάδι τους πάνω σε χωριάτικο ψωμί και φυσικά ελιές. Μην παραλείψετε να αγοράσετε λάδι με γεύση σκόρδο ή πορτοκάλι! Σίγουρα η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!

Κτήμα Γράψα (Χωριό Λαγωπόδο)

Κτήμα Γράμψα


Γνωρίστε τις ποικιλίες Ζακυνθινού κρασιού και απολαύστε τη θέα στους αμπελώνες.

Το Κτήμα Γράμψα βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό Λαγωπόδο της Ζακύνθου. Δημιουργήθηκε το 2011 για να αναδείξει τον πλούτο των Ζακυνθινών ποικιλιών. Οι αμπελώνες του προσφέρουν τις ποικιλίες Αυγουστιάτη (οίνος ερυθρός) και Γουστολίδι (οίνος λευκός). Μπορείτε να το επισκεφθείτε, να δείτε από κοντά τον αμπελώνα τους και να μυηθείτε στις γεύσεις και τα μυστικά του Ζακυνθινού κρασιού. Σύντομα θα λειτουργεί και ξενώνας για μια ολοκληρωμένη εμπειρία γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τους αμπελώνες Γράμψα.

Τυροκομείο Μπάστα (Χωριό Άγιος Λέων)

Λαδοτύρι από Τυροκομείο Μπάστα



Προκαλέστε τον ουρανίσκο σας και δοκιμάστε τυριά από αγνά προϊόντα που ωριμάζουν μέσα σε λάδι.

Ένα παραδοσιακό τυροκομείο στο χωριό Άγιος Λέων, στο ορεινό τμήμα της δυτικής Ζακύνθου. Τα είδη τυριού που θα βρείτε σε αυτό το τυροκομείο παράγονται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ζώων που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή. Τα τυριά για τα οποία φημίζεται είναι η λαδογραβριέρα και το λαδοτύρι Ζακύνθου. Η λαδογραβριέρα είναι ένας τύπος γραβιέρας, που μετά την ωρίμανσή της συνεχίζει να ωριμάζει μέσα σε λάδι. Η γεύση της είναι πιο πικάντικη και λιπαρή από τις συνηθισμένες. Το λαδοτύρι Ζακύνθου διατηρείται σε ελαιόλαδο μέσα σε πήλινα κιούπια. Όσο περνάει ο καιρός και ωριμάζει, γίνεται πιο σκληρό και πικάντικο. Και τα δύο αποτελούν μια γευστική πρόκληση που θα εκπλήξει τον ουρανίσκο σας!



Ζακυνθινή Απόλαυση (Παναγούλα Ζακύνθου)

Επισκεφθείτε το εργαστήρι παραγωγής #μαντολάτου στη #Zάκυνθο και δείτε βήμα-βήμα τον τρόπο παραγωγής του! Επισκεφθείτε...
Δημοσιεύτηκε από ZanteHotels4U: Hotels, Studios & Boat Trips στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017




Επισκεφθείτε το εργαστήρι παραγωγής μαντολάτου και δείτε βήμα-βήμα τον τρόπο παραγωγής του!

Ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της Ζακύνθου είναι το μαντολάτοΤο μαντολάτο παρασκευάζεται από ασπράδι αυγού, αμύγδαλο, ελάχιστη ζάχαρη και πολύ μέλι. Η "Ζακυνθινή Απόλαυση" είναι ένα οικογενειακό εργαστήριο στην Παναγούλα Ζακύνθου (1χμ από την πόλη της Ζακύνθου προς το Αργάσι ή το Καλαμάκι) που παράγει μαντολάτοπαστέλιλουκούμιαμάντολες και παραδοσιακά προϊόντα της Ζακύνθου. Μπορείτε να το επισκεφθείτε και να παρακολουθήσετε όλα τα βήματα της παραγωγικής διαδικασίας του μαντολάτου. Επίσης, διαθέτει έκθεση με όλα τα προϊόντα που παράγονται σε αυτό το εργαστήριο. Στη Χώρα Ζακύνθου θα βρείτε το πρατήριό τους.


Κτήμα Θεριανός (Χωριό Καλλιθέα)

Κτήμα Θεριανός


Η πιο αισιόδοξη και ζεστή οικογένεια της Ζακύνθου σας ξεναγεί στο κτήμα της και σας μυεί στα μυστικά της Ζακυνθινής κουζίνας!

Στο χωριό Καλλιθέα - περίπου 15 χλμ από τη Χώρα Ζακύνθου - βρίσκεται ένα βιολογικό αγρόκτημα, του οποίου οι ιδιοκτήτες υποδέχονται με χαρά όλους όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της ΖακύνθουΜαζί τους έχετε την ευκαιρία να μαγειρέψετε τοπικά, ελληνικά πιάτα και να τα δοκιμάσετε στη συνέχεια. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι από την οικογένεια Θεριανός, μέσα από το κατάστημα που θα βρείτε στο κτήμα! Τα κύρια προϊόντα τους είναι υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο, κρασί, σταφίδα, παστέλι, σαπούνι και έλαια για το σώμα. Η φιλοξενία και η θετική ενέργεια των ανθρώπων αυτών σίγουρα θα κερδίσει την καρδιά σας!

Οι Μελισσιώτισες (Χωριό Κοιλιωμένος)




Επισκεφθείτε έναν γυναικείο σύλλογο που φτιάχνει με μεράκι παραδοσιακά προϊόντα και θέλει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!

Στο γραφικό χωριό Κοιλιωμένος στην ορεινή Ζάκυνθο θα βρείτε έναν πρωτοποριακό, γυναικείο συνεταιρισμό με το  όνομα «Οι Μελισσιώτισες». Έχει πάρει το όνομά του από το μοναστήρι της περιοχής που ήταν αφιερωμένο στην Παναγία τη Μελισσιώτισα.  Από τον συνεταιρισμό μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού όπως: μέλι, κρασί, ξύδι, τυρί, γλυκά, λικέρ και μαρμελάδες.


Είμαστε ντόπιοι, ρωτήστε μας!

Είμαστε από τη Ζάκυνθο και μαζί μας θα κλείσετε ονειρεμένες διακοπές στο νησί μας! Ρωτήστε μας για διαμονή, εκδρομές και τοποθεσίες της Ζακύνθου! Μιλήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε ιδέες για αξέχαστες διακοπές σε αυτό το στολίδι της Μεσογείου! Επικοινωνήστε μαζί μας οποιαδήποτε ώρα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Θα μας βρείτε σε:

Σταθερό τηλέφωνο: 26950 29700
Chat σε WhatsApp ή  Viber: 698 5014 338
Facebook messenger ή voice chat
email: info@zantehotels4u.com 
Φόρμα επικοινωνίας στο site μας

Ακολουθήστε μας Facebook, twitter, Pinterest & Instagram για τις καλύτερες συμβουλές, ιδέες και προτάσεις!