Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Τα 10 αξιοθέατα της Ζακύνθου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε



Σκέφτεστε να πάτε διακοπές στη Ζάκυνθο; Σας παρουσιάζουμε τα 10 κορυφαία αξιοθέατά της!
Το Ναυάγιο και οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι αξιοθέατα που την έχουν κάνει γνωστή παγκοσμίως, ενώ πολλοί τουρίστες έρχονται για να δουν από κοντά την περίφημη χελώνα καρέτα-καρέτα!
Το Μαραθονήσι, η Μπόχαλη, η Χώρα της Ζακύνθου και η παραλία του Γέρακα είναι μέρη που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!



Ναυάγιο (Ζάκυνθος)

Παραλία Ναυάγιο
Το Ναυάγιο είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Ζακύνθου και κατατάσσεται στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου.
Μία παραλία μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει τα καταγάλανα νερά με το βραχώδες τοπίο και τη χρυσή άμμο. Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και κατατάσσεται στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου.  Μπορείτε να το επισκεφθείτε με καραβάκι ή να το δείτε από ψηλά , όπου η θέα του πραγματικά θα σας κόψει την ανάσα.


Γαλάζιες Σπηλιές (Ζάκυνθος)

Γαλάζιες Σπηλιές
Ένα τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού! Νερά με βαθύ μπλε χρώμα, προσβάσιμα μόνο με καραβάκι!


Ονειρεμένα νερά στο βορειο-δυτικό τμήμα της Ζακύνθου! Το χρώμα τους είναι βαθύ μπλε, σε αντίθεση με το γαλαζοπράσινο της υπόλοιπης περιοχής. Ειδικά τις πρωινές ώρες, οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνειά τους, αμέσως χρωματίζεται και αυτό μπλε, δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση και μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον επισκέπτη. Οι Γαλάζιες Σπηλιές προσφέρονται για φωτογραφίες και είναι προσβάσιμες με καραβάκι .


Μαραθονήσι (Ζάκυνθος)

Παραλία Μαραθονήσι


Το νησάκι της Ζακύνθου με την εξωτική ομορφιά που το επισκέπτεται η διάσημη χελώνα καρέτα-καρέτα!
Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά. Το σχήμα του μοιάζει με μια μεγάλη χελώνα, για αυτό και είναι γνωστό στο εξωτερικό και ως turtle island. Μοιάζει με εξωτικό νησί γιατί συνδυάζει τη λευκή αμμουδιά με την έντονη βλάστηση.  Την παραλία του επισκέπτεται η διάσημη χελώνα καρέτα-καρέτα (προστατευόμενο είδος). Ο βυθός στο Μαραθονήσι είναι εκπληκτικός και κατάλληλος για κατάδυση. Για να χαρείτε αυτό το πραγματικά παραδεισένιο μέρος σας προτείνουμε την εκδρομή Caretta-Caretta.

Γέρακας (Ζάκυνθος)
Παραλία Γέρακας



Χιλιόμετρα αμμουδιάς, εξωτικό τοπίο, ζεστά και ρηχά νερά. Σε αυτήν την παραλία φωλιάζει τα αβγά της η χελώνα καρέτα-καρέτα.
O Γέρακας βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου και ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Σε αυτήν την παραλία το προστατευόμενο είδος χελώνας, καρέτα-καρέτα, επιλέγει να γεννά και να φυλά τα αβγά της. Θα βρείτε λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες και η παραλία είναι ιδανική για όσους αποζητούν ηρεμία.

Μακρύς Γιαλός & Ξύγκια
Παραλία Ξύγκια
Μακρύς Γιαλός


Δύο από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της βορειο-ανατολικής Ζακύνθου με πολύ καθαρά νερά και γραφικό τοπίο.
Και οι δύο παραλίες είναι σχετικά βαθιές και έχουν κυρίως βότσαλο. Τα νερά στην παραλία Ξύγκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και θεωρούνται ιαματικά. Δεν θα βρείτε πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά αξίζει να τις επισκεφτείτε για τη μοναδικότητα του τοπίου τους.

Πόρτο Λιμνιώνας Ζάκυνθος
Πόρτο Λιμνιώνας
Μία υπέροχη, βραχώδης παραλία με άγρια ομορφιά στη δυτική πλευρά της Ζακύνθου.
Στην παραλία Πόρτο Λιμνιώνας δεν θα βρείτε αμμουδιά παρά μόνο βράχια, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να την εξερευνήσετε. Είναι ιδανικό μέρος για καταδύσεις. Αν δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε απλά με μια μάσκα και έναν αναπνευστήρα να θαυμάσετε τον πλούσιο βυθό. Πρόκειται για ένα «παρθένο» μέρος που διατηρεί τη φυσική του ομορφιά. Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτήν την παραλία στην εκδρομή μας με ιδιωτικό σκάφος .

Χώρα Ζακύνθου

Χώρα Ζακύνθου
Το κέντρο του νησιού! Μια πολυσύχναστη πόλη, με πολλές και διαφορετικές επιλογές διασκέδασης και φαγητού.
Η Χώρα Ζακύνθου αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και να γνωρίσουν τον πολιτισμό του νησιού. Αξίζει να επισκεφθείτε το Βερτζάγειο Λαογραφικό Μουσείο και το Άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού  στην Πλατεία Σολωμού, το ναό του Αγίου Διονυσίου που είναι και ο πολιούχος του νησιού και να κάνετε βόλτα στην πλατεία Αγίου Μάρκου.


Μπόχαλη

Η πανέμορφη #Μπόχαλη είναι το ιδανικό μέρος για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της #Ζακύνθου και να απολαύσετε παραδοσι...
Posted by ZanteHotels4U: Hotels, Studios & Boat Trips on Tuesday, 7 February 2017

Το ιδανικό μέρος για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της Ζακύνθου και να απολαύσετε παραδοσιάκα, ζακυνθινά γλυκά και παγωτό!
Η Μπόχαλη είναι ένα χωριό στο όρος Λόφος Ζακύνθου.  Η θέα από αυτό το μέρος είναι μαγευτική, ιδιαίτερα με τη δύση του ηλίου, ή αργά το βράδυ που η Χώρα Ζακύνθου είναι φωτισμένη. Βλέπετε πανοραμικά όλη την πόλη και το λιμάνι. Έχει αρκετά καφέ-μπαρ και εστιατόρια, όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωτό, καφέ, ποτό αλλά και παραδοσιακά γλυκά της Ζακύνθου, όπως τη «φρυγανιά».

Θέα στο Καμπί

Θέα από το Καμπί




Γνωστό για την υπέροχη θέα του στον κόλπο της Φώκιας, το Καμπί είναι ένα χωριό της δυτικής Ζακύνθου περιτρυγιρισμένο από ελαιώνες.
To Καμπί βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, αντικρίζοντας τον όρμο της Σχίζας και το ανοιχτό πέλαγος, από ύψος 300 μέτρων. Προσφέρει εντυπωσιακή θέα στους επισκέπτες, οι οποίοι συρρέουν για να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα. Αξιοθέατο της περιοχής αποτελούν το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο και ένας μεγάλος σταυρός προς τιμήν των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου. Η θέα προς τον κόλπο της Φώκιας παίρνει το όνομά της από τις φώκιες που κάθε χρόνο φτάνουν εκεί για την αναπαραγωγή τους στις θαλάσσιες σπηλιές.


Φάρος Κερίου

Ηλιοβασίλεμα στο Κερί

Ιδανικό μέρος για να χαρείτε το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσετε το δείπνο σας με θέα τη θάλασσα.
Το Κερί βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου! Αξίζει να δείτε το Φάρο Κερίου,  έναν πύργο  ύψους 9 μέτρων. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εύκολη. Από το σημείο αυτό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά και γραφικά ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο!
Στην περιοχή του Μαραθιά  θα βρείτε την  ταβέρνα «Βότσαλο», στην οποία θα δοκιμάσετε παραδοσιακά, ζακυνθινά πιάτα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα!


Συνεισφορά των φίλων μας!

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν σε αυτή τη δημοσίευση ανήκουν στον Alistair Ford. O Alistair είναι αγαπημένος φίλος και λάτρης της Ζακύνθου. Την επισκέπτεται κάθε χρόνο και αγαπά τα μοναδικά τοπία της. Περισσότερες φωτογραφίες του θα βρείτε στη σελίδα Zakynthos Island Images. Η φωτογραφία για το Καμπί έχει χρησιμοποιηθεί από το Kampi-Zakynthos| Queen Tiye|Flckr. 


Είμαστε ντόπιοι, ρωτήστε μας!

Είμαστε από τη Ζάκυνθο και μαζί μας θα κλείσετε ονειρεμένες διακοπές στο νησί μας! Ρωτήστε μας για διαμονή, εκδρομές και τοποθεσίες της Ζακύνθου! Μιλήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε ιδέες για αξέχαστες διακοπές σε αυτό το στολίδι της Μεσογείου! Επικοινωνήστε μαζί μας οποιαδήποτε ώρα από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Θα μας βρείτε σε: Σταθερό τηλέφωνο: 26950 29700 Chat σε WhatsApp ή Viber: 698 5014 338 Facebook messenger ή voice chat email: info@zantehotels4u.com Φόρμα επικοινωνίας στο site μας Ακολουθήστε μας Facebook, twitter, Pinterest & Instagram για τις καλύτερες συμβουλές, ιδέες και προτάσεις!